De Jongh Schilders
De Jongh Schilders op Twitter

Buitenschilderwerk

Wat goed in de verf zit, rot niet.

Een pas geschilderd huis is nog geen goed beschermd huis. Verf is niet alleen een mooie afwerking van uw woning, het beschermt ook de houtdelen tegen de inwerking van vocht. Maar dan moet uw huis wel goed in de verf zitten. En dat is meer dan een laagje kleur.

Laat ik u een geheimpje vertellen.

Verf op houtdelen zorgt ervoor dat vooral vocht geen gelegenheid krijgt om het hout binnen te dringen. Want vocht, doet het hout rotten. Maar die beschermende verflaag moet wel aan een aantal belangrijke eisen voldoen.

1: De laag mag niet te dik zijn.

Je kunt het vergelijken met 7 lagen behang. Iedereen weet dat behang plakken leuker is dan de oude behanglaag verwijderen. Wie maar steeds over het oude behang heen plakt, krijgt hetzelfde effect als wie steeds maar over de oude verflagen heen schildert. De nieuwere lagen, trekken de oude laag van de ondergrond. De verf gaat krullen en als u het ziet, is het al te laat. Het vocht is onder de dikke verflaag al zijn schadelijke werk aan het doen.

Een goede verflaag is dus een niet te dikke verflaag, goed hechtend aan het hout.

2: Kozijnen schilder je tot over het glas.

Een goede vakman ziet het gelijk. Wie bij het schilderen de kitlaag, of de stopverf niet meeneemt, kan net zo goed niet schilderen. De verf moet het vocht tegenhouden, juist ook het vocht dat van de ramen, het kozijn kan binnendringen. De echte vakschilder schildert dus een klein beetje over het glas heen. Perfect recht en perfect hechtend.

3: Schuren is niet het halve werk maar 80% ervan.

Maar weinig schilders houden van schuren, toch zijn we vier/vijfde van onze tijd er mee bezig. Het belangrijkste werk zie je dus niet meer als de schilder klaar is, maar je merkt het wel. Want door een goed geschuurde ondergrond en een perfecte onderlaag, hecht de verf goed en blijft de hechting ook goed. Schildersbedrijf De Jongh garandeert de kwaliteit van haar werk en daarom wordt er goed geschuurd en voorbewerkt.

4: Binnen moet alles ook perfect zijn.

U laat uw woning schilderen tegen de weersinvloeden van buiten, maar wat dacht u van het vocht in huis? Nooit aan gedacht, laat ons dan gauw kijken of binnen alles ook in orde is. Vocht in huis wil naar buiten, daar is de luchtvochtigheid meestal lager. Wanneer uw kozijnen aan de binnenzijde niet goed in de verf staan, of de naden zijn slecht afgedicht, kan het vocht in huis via de kozijnen naar buiten. Ook als er aan de buitenzijde een prima verflaag op zit. Binnenschilderwerk is dus net zo belangrijk als buitenschilderwerk. Vraag ons om een begroting.